Najava predsednika će obradovati građane: U Srbiju stiže DESET VELIKIH INVESTITORA, otvaraju se nova radna mesta

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 08:38

Najava predsednika će obradovati građane: U Srbiju stiže DESET VELIKIH INVESTITORA, otvaraju se nova radna mesta

Najveći rast broja zaposlenih je u prerađivačkoj industriji.

Moramo svi da budemo spremni za oporavak ekonomije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vanrednom obraćanju građanima Srbije.

On je istakao da mu je juče bio poslednji dan na čelu Kriznog štaba za ekonomski oporavak Srbije.

- Zadovoljan sam što smo uspeli da isplatimo 31 milijardu preduzećima za minimalac, biće još dve isplate. Krenule su garantne šeme preko poslovnih banka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i preko Fonda za razvoj - naveo je i istakao da nam se nije uvećala stopa nezaposlenosti.

Vučić je naveo da je izgubljeno 3.978 radnih mesta, ali da je u isto vreme zabeležen broj radnika u prerađivačkoj industriji.

- Ukupno, stopa nezaposlenosti nam se nije uvećala. To je veliki rezulat pored činjenice da smo uspeli da obezbedimo puno snabdevanje u svakom trenutku i da pokažemo da je Srbija sposobnija od mnogih razvijenih zemalja - rekao je.

Prema njegovim rečima, pred nama je težak period, period u kome ćemo morati da se borimo za investicije.

- Već sada imamo u najavi više od 10 investicija za različite gradove u Srbiji. Učestvovaću u razgovoru sa njima i posebno ću moliti ljude da ostanu da traže posao u svojoj Srbiji - rekao je Vučić.

On je još jednom pozvao građane da svoj odmor provedu u svojoj zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.