Naftne kompanije za jednakost u isporuci goriva agraru

Izvor: Beta, 25.Mar.2014, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naftne kompanije za jednakost u isporuci goriva agraru

BEOGRAD, 25. marta 2014. (Beta) - Udruženje naftnih kompanija Srbije pozvalo je u utorak Ministarstvo poljoprivrede da svim benzinskim stanicama u Srbiji omogući prodaju regresiranog dizel-goriva za prolećne poljoprivredne radove i tako prepusti krajnjim korisnicima da sami izaberu benzinsku stanicu na kojoj će se snabdeti.

"Na taj način će biti očuvano načelo ravnopravnosti učesnika na tržištu i biće obezbedjeno pouzdanije snabdevanje ratara, dinamikom koja prati intenzitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << poljoprivrednih radova, uz najmanje troškove transporta za same poljoprivrednike", piše u saopštenju.

Udruženje zamera Ministarstvu poljoprivrede što odugovlači donošenje Pravilnika kojim bi trebalo da utvrdi način ostvarivanja prava na regresiranu cenu dizel-goriva za poljoprivredne radove.

Time se, kako je istaknuto "unosi nepotrebnu neizvesnost medju poljoprivredne proizvodjače i izaziva sumnja da će donošenje odluke u jeku setve, još jednom biti obrazloženje za aboliciju nedopustive tržisne anomalije kojom je nekoliko prethodnih godina sav promet bio preseljen na benzinske stanice ovlašćenog distributera".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Regresirani dizel na svim pumpama?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2014

Udruženje naftnih kompanija Srbije pozvalo je danas Ministarstvo poljoprivrede da svim benzinskim stanicama u Srbiji omogući prodaju regresiranog dizel-goriva za prolećne poljoprivredne radove i tako prepusti krajnjim korisnicima da sami izaberu benzinsku stanicu na kojoj će se snabdeti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.