Naftna industrija želi Trampa za predsednika

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 18:00

Naftna industrija želi Trampa za predsednika

Američka industrija nafte i gasa nedvosmisleno želi Donalda Trampa za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

U kampanju Donalda Trampa, američka industrija nafte i gasa je uložila 7,36 miliona dolara, što je skoro deset puta više u odnosu na njegovu suparnicu u borbi za predsedničku nominaciju Niki Hejli koja je prikupila 807.000 dolara.

Predsednik SAD Džo Bajden je, uprkos rekordnoj proizvodnji nafte tokom njegovog mandata u Beloj kući, od industrije nafte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i gasa dobio samo 635.000 dolara za kampanju, prenosi Blumberg.

Proizvodnja nafte i gasa u SAD i izvoz nafte i tečnog prirodnog gasa (LNG) su cvetali prošle godine, ali većina u industriji kaže da je to bilo uprkos Bajdenovoj politici, a ne zahvaljujući njegovim potezima.

Udruženja u sektoru nafte u gasa su često kritikovala Bajdenovu energetsku politiku, govoreći da je ona "neprijateljska" prema toj grani industrije, kao i da podriva američku privredu i radna mesta, prenosi portal Oilprice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.