Nafta iznad 105 dolara

Izvor: S media, 24.Mar.2011, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nafta iznad 105 dolara

Cene nafte su se jutros na tržištu u Aziji kretale iznad nivoa od 105 dolara za barel, blizu dvogodišnjeg maksimuma , podstaknute talasom sukoba u naftom bogatim arapskim zemljama.

Sirova nafta za orijentacionu isporuku u maju je u elektronskom poslovanju na Njujorškom merkantilnom tržištu ugovarana 26 centi u padu, po 105,47 dolara za barel.

Taj termin je u sredu zaključen na 105,75 dolara, 78 centi u porastu, što je bio najviši nivo od 26. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 2008.

U Londonu na tržištu ICE nafta marke "brent" je bila u padu 12 centi i ugovarana je po 115,43 dolara za barel, prenela je agencija AP.

Cene sirove nafte su ojačale 24 odsto od 15. februara, podstaknute širenjem nemira u severnoj Africi i na Bliskom istoku. Jutros su izraelski vojni avioni gadjali ciljeve Hamasa u Gazi, kao odgovor na raketne napade na izraelska naselja dan ranije.

Tanjug

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Nafta iznad 105 dolara

Izvor: Capital.ba, 24.Mar.2011

LONDON/NJUJORK, Cijene nafte su se jutros na tržištu u Aziji kretale iznad nivoa od 105 dolara za barel, blizu dvogodišnjeg maksimuma , podstaknute talasom sukoba u naftom bogatim arapskim zemljama. Sirova nafta za orijentacionu isporuku u maju je u elektronskom poslovanju na Njujorškom merkantilnom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.