Izvor: B&F Online, 01.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nafta: Oporavak

Nafta je februar završila u plusu od pet odsto u poređenju sa januarom, na oko 45 dolara za barel, a rast bi bio i veći da iz SAD nisu stigle vesti o znatnijem od prognoziranog padu BDP u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu. Tokom prethodnog meseca cena nafte podigla se sa manje od 35 na gotovo 45 dolara najviše zahvaljujući podacima koji su ukazali na stabilizaciju stope pada američke tražnje tog energenta.

Nastavak na B&F Online...






Povezane vesti

Nafta pala ispod 43 dolara za barel

Izvor: B92, 02.Mar.2009, 16:37

Njujork, London -- Cena sirove nafte na Njujorškoj berzi pala je ispod 43 dolara za barel, pošto je loše stanje svetske privrede zapretilo novim padom tražnje goriva...Smanjena tražnja konstantno obara cenu "crnog zlata"..Cena američke "lake" nafte za terminsku isporuku u aprilu je na NJujorškoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B&F Online. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B&F Online. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.