Izvor: B92, 12.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni investicioni program

Leskovac -- Mlađan Dinkić najavio ulaganje dve milijarde evra u razvoj infrastrukture, zdravstva i preduzetništva u naredne dve godine.

Ministar finansija juče je promovisao investicioni plan u Leskovcu, i tom prilikom rekao da će novac za realizaciju tog nacionalnog investicionog programa biti obezbeđen iz privatizacionih prihoda.

"Mi imamo dva prioriteta u privrednom razvoju za ovu godinu. Najpre, donošenje zakona kojim će biti omogućeno smanjivanje poreza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na plate i značajno rasterećenje privrede. S tim efektom, rasteretićemo privredu u sledećoj godini za 400 miliona evra. Drugi važan segment u ekonomskoj politici za naredne godine jeste nacionalni investicioni plan. Sledeće nedelje će se taj plan naći i na sednici Vlade", rekao je Dinkić.

Dinkić je najavio da će predložiti izmenu Zakona o Privrednoj komori Srbije, kojim bi se ukinuli obavezni doprinosi za tu privrednu instituciju. Dinkić je kazao da se za takav predlog odlučio zbog toga što Komora novcem privrednika gradi novu zgradu u Beogradu za svoje službenike, vrednu osam miliona evra.

"Privredna komora mora da nauči da funkcioniše kao i druge privredne komore u svetu, na bazi dobrovoljnih priloga svojih članova, ukoliko oni imaju interes da budu organizovani u privrednu komoru. Tražiću da taj zakon ide po hitnom postupku u Skupštinu Srbije, jer je nedopustivo - u godini u kojoj se borimo za povećanje zaposlenosti - da birokratija iz Privredne komore ulaže osam miliona evra u novu zgradu", rekao je ministar finansija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.