Nacionalna služba za zapošljavanje uspešno zaokružila 2018. godinu: Saradnicima dodeljena priznanja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalna služba za zapošljavanje uspešno zaokružila 2018. godinu: Saradnicima dodeljena priznanja (FOTO)

Nacionalna služba za zapošljavanje obeležila je danas 97. godišnjicu svoga rada i postojanja i tom prilikom uručila priznanja svojim saradnicima

Reč je o 12 poslodavaca i četiri lokalne samouprave sa kojima je NSZ ostvarila uspešnu saradnju u 2018. godini.

U pitanju su poslodavci koji su u ovoj godini zaposlili na neodređeno vreme najveći broj lica sa evidencije nezaposlenih, pritom koristeći uslugu posredovanja u zapošljavanju, ali bez finansijske podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NSZ, zatim poslodavci koji su zaposlili najviše osoba sa invaliditetom, koristeći uslugu posredovanja u zapošljavanju.

Tu su i preduzetnici koji su uz finansijsku podršku NSZ, subvenciju za samozapošljavanje, osnovani u 2017. godini, a koji su već tokom 2018. zaposlili nezaposleno lice sa evidencije NSZ.

Priznanja su namenjena i lokalnim  samoupravama koje su dale najveći doprinos zapošljavanju, kao i poslodavcima sa kojima je NSZ ostvarila najuspešniju saradnju na lokalnom tržištu rada u ovoj godini.

Sumirajući rezultate u godini na izmaku prisutnima su se obratili direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Bojana Stanić. Oni su saopštili da je ovo prvi put otkako se vodi evidencija da je nezaposlenost pala ispod brojke od 600.000. Time se stopa nezaposlenosti spustila na 11,3 odsto.

Prema rečima govornika, za to su, između ostalog, zaslužna novootvorena radna mesta, ali i borba protiv sive ekonomije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.