Načelnici nude opštinske zgrade za biznis

Izvor: Capital.ba, 13.Jan.2020, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnici nude opštinske zgrade za biznis

ŠIPOVO, LOPARE – Dok brojne lokalne zajednice u Srpskoj zbog nagomilane administracije imaju problem sa smještajnim kapacitetima, opštine Šipovo i Lopare imaju višak radnog prostora kojeg prodaju, odnosno nude u zakup. Tako je Skupština opštine Šipovo donijela odluku da putem licitacije proda poslovni prostor u sklopu opštinske uprave veličine 103 kvadratna metra po početnoj cijeni od 120.800 KM. Licitacija će biti održana 3. februara u prostorijama opštine, u prisustvu minimalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << dva zainteresovana kupca. “Ako se na licitaciju javi samo jedan učesnik, komisija može pristupiti postupku prodaje neposrednom pogodbom pod uslovom da cijena ne može biti niža od početne cijene u oglasu o licitaciji”, navodi se u Javnom oglasu o načinu i uslovima prodaje poslovnog prostora. Sa druge strane, načelnik opštine Lopare je odlučio da višak prostora ponudi u zakup umjesto da ga proda. Tako se u danas objavljenom oglasu nude poslovni prostori od 50 i 25 kvadratnih metara u prizemlju zgrade u kojoj se nalazi sjedište opštine i to u cilju obavljanja preduzetničke djelatnosti. Na licitaciji zakazanoj 4. februara početna cijena najma za veći poslovni prostor je 110 KM na mjesečnom nivou a za manji prostor 50 KM. Iako je cijena zakupa prihvatljiva za većinu preduzetnika, veliko je pitanje ko će se odlučiti da svoj biznis razvija pred očima brojnih opštinskih službi i inspekcija koje prema ocjeni privrednika često kvare poslovni ambijent. CAPITAL: Dejan Tovilović Чланак Načelnici nude opštinske zgrade za biznis се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Početna cena 202.500 evra za lokal konfekcije BEKO u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020, 14:47

Agencija za licenciranje stečajnih upravika oglasila je prodaju poslovnog prostora Beogradske konfekcije Beko u stečaju u Vrbasu, po početnoj ceni od 23,78 miliona dinara, odnosno 202.500 evra...Javno nadmetenja je zakazano za 11. februar u 12 časova u Nemanjinoj 4/II u Beogradu, u prisustvu komisije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.