Nabavka opreme za mala preduzeća

Izvor: B92, 10.Jun.2013, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nabavka opreme za mala preduzeća

Beograd -- Ministarstvo finansija izabralo Sosijete ženeral, Rajfajzen i Prokredit banku za učešće u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

Kako je objašnjeno iz Ministarstva, te tri banke ponudile su najpovoljnije uslove kreditiranja.

Sredinom juna biće objavljen i javni poziv malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za učešće u programu, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

U okviru tog programa, Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će obezbediti bespovratna sredstva malim preduzećima za nabavku opreme u visini do 25 odsto vrednosti opreme, pet odsto je učešće privrednih subjekata, dok se ostalih 70 odsto obezbeđuje iz kredita banaka, koji će biti odobravani pod posebnim promotivnim uslovima.

Dodatnu pogodnost predstavlja mogućnost da se kao sredstvo obezbeđenja kredita koristi zaloga nad kupljenom opremom.

Program sprovodi Ministarstvo finansija i privrede u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i odabranim poslovnim bankama.

Cilj programa jeste jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Javni poziv za taj program biće objavljen u dnevnim novinama, a sva potrebna dokumentacija moći će da se preuzme kod poslovnih banaka koje učestvuju u programu, kao i sa internet stranica Ministarstva finansije i privrede, Nacionalne agencije za regionalni razvoj i Portala Preduzetnički servis.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Od sredine juna konkurs za bespovratna sredstva za nabavku opreme

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Jun.2013, 13:33

BEOGRAD - Ministarstvo finansija i privrede je na javnom pozivu za izbor banaka za učešće u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2013. godini, izabralo tri banke koje su ponudile najpovoljnije uslove kreditiranja. To su banke “Sosijete ženeral” (Societe Generale),...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.