Nabavka 920 sedišta na stadionu OFK Kikinda 1909

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2021, 16:27

Nabavka 920 sedišta na stadionu OFK "Kikinda 1909"

Za nabavku 920 sedišta na stadionu OFK "Kikinda 1909", Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojio je blizu milion dinara.

U pitanju je veoma važna faza ulaganja u taj klub, čiji stadion već dugo čeka rekonstrukciju, a koji pretenduje da postane lider u oblasti fudbala na severu Banata.

Ugovor o finansiranju nabavke novih sedišta na stadionu OFK "Kikinda 1909" potpisali su pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i gradonačelnik Kikinde Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lukač.

Tom prilikom, istaknuta je spremnost da se još više ulaže u pomenuti klub, koji je trenutni lider Vojvođanske lige "Istok", ali i u druga sportska društva u tom gradu.

"Pokrajinski sekretarijat je, putem svog konkursa za opremanje sportske infrastrukture, prepoznao potrebu grada Kikinde da učestvuje, zajedno sa gradom, u opemanju tog sportskog objekta. Imali smo operativan sastanak, gde smo se dogovorili o daljim planovima, programima i strategiju za ulaganje u sport u gradu Kikindi", rekao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Vrednost ugovora je blizu milion dinara i obuhvata nabavku 920 sedišta na Gradskom stadionu. To je prva faza stvaranja uslova za kvalitetnije funkcionisanje tog sportskog objekat.

"Sa ovih 920 sedišta, podićićemo kvalitet samog stadiona, iako je bilo velikih ulaganja i u prethodnom periodu. Tako pokazuje spremnost kako grada, tako i ozbiljnog kluba kakav je OFK "Kikinda", da postane nosilac fudbala ovde u severnom Banatu", naglasio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Prilikom posete Kikindi, pokrajinski sekretar za sport i omladinu obišao je i Osnovnu školu "Jovan Popović", kojoj je Savez za školski sport Vojvodine, preko konkursa pokrajinskog sekretarijata, donirao rekvizite za nastavu fizičkog vaspitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.