Na šta treba obratiti pažnju ako podižete kredit u stranoj valuti?

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 14:47

Na šta treba obratiti pažnju ako podižete kredit u stranoj valuti?

Promene u vrednosti euribora više nisu tako drastične kao prethodnih godina.

S druge strane, "švajcarci" i njihov nagli rast pre petnaestak godina su ostavili ozbiljnog trag na mnoge koji su podizali kredite indeksirane u ovoj valuti.

Samo ova dva primera će kod većine ljude "upaliti lampicu", a za njom će uslediti i komentar: pa ko bi još uzimao kredite koji su vezani za neku stranu valutu kad to može da bude rizično, piše Kamatica.

Ipak, ljudi i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalje uzimaju kredite koji su indeksirani, najčešće, u evrima, i većina nema problema sa otplatom, to jest, ne desi im se ništa dramatično tokom otplate kredita. Plus, banke uglavnom nude povoljnije kamate za kredite koji su vezani za neku inostranu valutu, pa to najčešće privuče ljude da se odluče za kupovinu baš tog kredita.

Da li se u ovom vremenu isplati uzeti kredit indeksiran u, primera radi, evrima, ili je bolje držati se "čisto" dinarskih kredita - to je u potpunosti vaša odluka. Pre nego što je donesete, potrebno je da se dobro informišete o svim detaljima kredita i uporedite ponude više banaka. Samo tako ćete imati šansu da izaberete najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit.

Ukoliko se odlučite da date prednost kreditima koji su vezani za neku stranu valutu u odnosu na dinarske kredite, onda želimo da vam skrenemo pažnju na neke od sledećih stvari.

Ovo su četiri stvari na koje obavezno treba obratiti pažnju ukoliko podižete kredit indeksiran u nekoj stranoj valuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.