Na sajtu Privredne komore stanovi za kupovinu uz subvenciju države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2009, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sajtu Privredne komore stanovi za kupovinu uz subvenciju države

BEOGRAD - Na sajtu Privredne komore Srbije (PKS) objavljen je spisak stanova koje će građani sa nižim primanjima moći da kupe posredstvom subvencionisanih kredita po povoljnijim cenama, rekao je danas predsednik grupacije za visokogradnju pri Odboru Komore za građevinu Goran Dugandžija.

"Trenutno na spisku imamo 980 stanova u Beogradu i drugim delovima Srbije, a njihova cena zavisi prvenstveno od lokacije, opštine na kojoj se nalazi i veličine", istakao je Dugandžija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Cena ponuđenih stanova na sajtu PKS u Beogradu se kreće od 1.200 do 2.120 evra po kvadratu na Voždovcu, od 1.800 do 3.500 evra na Vračaru, 2.000 evra u Novom Beogradu, a najmanja 980 evra po kvadratu u Grockoj.

U Subotici cena kvadrata se kreće od 720 do 850 evra, u Vrnjačkoj Banji treba izdvojiti 1.000 evra za kvadrat, a u Zrenjaninu od 800 do 950 evra.

Prema mišljenju Dugandžije, mere kao što su subvencionisani krediti treba da doprinesu povećanju ponude na tržištu nekretnina, a samim i smanjenju cena.

Potpredsednik PKS-a Anđelko Kovačević rekao je da je Odbor za građevinu predložio odgovarajuće mere koje bi trebale da regulišu tržišne uslove za konkurentsku utakmicu, povećaju likvidnost u građevinarstvu, podstaknu izvoz i potražnju.

"Građevinarstvo je privredna grana koja ima značajne potencijale, angažuje veliki broj drugih privrednih grana u svojoj realizaciji i osnovni je katalizator stanja ekonomije zemlje", rekao je on i dodao da upravo zato treba učiniti sve kako bi se stanje u ovom sektoru što pre poboljšalo. Pretraživanje sajta PKS omogućava dobijanje podataka o broju stanova u određenom gradu, lokaciji zgrade, ime građevinske kompanije koja je gradila stanove, kao i informacije o površini i ceni kvadrata konkretnog stana.

U pregledu stanova se nalazi i link sa detaljima gde su precizno navedeni podaci o broju stanova u zgradi, kvadraturi zgrade, stepenu završenosti stanova, rok njihovog završetka, način finansiranja izgradnje i broj telefona zadužene osobe za kontakt sa potencijalnim kupcima.

Program odobravanja novih povoljnih stambenih kredita uz subvenciju države predvideo je beskamatni period za mesečnu ratu kredita do 31. oktobra 2012. godine.

Učešće građana je pet odsto, a država obezbeđuje dodatnih 20 odsto, učešća sa kamatom od 0,1 odsto (građani otplaćuju poslednjih pet godina otplate kredit), dok će banke obezbediti preostalih 75 odsto kredita.

Zajmovi se odobravaju samo za nove stanove ili stanove u izgradnji na maksimalno 30 godina, a najviši iznos kredita je 100.000 evra.

Mogućnost da konkurišu za ove, do sada najatraktivnije stambene kredite, imaće građani Srbije do 45 godina starosti.

Veća mogućnost da stan bude kreditiran od banaka i podržan subvencijom od države je da stepen njegove završenosti bude oko 80 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponuđeno 980 stanova za kupovinu subvencionisanim kreditima

Izvor: EMportal, 13.Nov.2009

Na sajtu Privredne komore Srbije do danas je građanima koji žele da kupe stan subvenicionisanim stambenim kreditima ponuđeno 980 stanova, isključivo građevinskih preduzeća.

Nastavak na EMportal...

Na sajtu PKS stanovi za kupovinu uz subvenciju države

Izvor: S media, 13.Nov.2009

Na sajtu Privredne komore Srbije (PKS) objavljen je spisak stanova koje će gradjani sa nižim primanjima moći da kupe posredstvom subvencionisanih kredita po povoljnijim cenama, rekao je danas predsednik grupacije za visokogradnju pri Odboru Komore za gradjevinu Goran Dugandžija. .."Trenutno na spisku...

Nastavak na S media...

Građevinari razočarani merama vlade

Izvor: Danas, 13.Nov.2009

Na sajtu Privredne komore Srbije (www.pks.rs) od nedavno se može doći do podataka o slobodnim stanovima koje nude domaće građevinske firme. Imali smo nekoliko razgovora sa vladom o načinu na koji bi trebalo pomoći građevinskoj industriji, ali odluka o subvencionisanju kredita za kupovinu stanova...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.