Na sajmu tehnike 500 izlagača

Izvor: Studio B, 14.Maj.2012, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sajmu tehnike 500 izlagača

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, 56. po redu, na kome učestvuje 500 izlagača iz 23 zemlje, otvoren je danas pod kupolama Beogradskog sajma i trajaće do 18. maja.

Ovaj sajam je jedan od najznačajnijih privrednih događaja u Srbiji i jugoistočnoj Evropi i ima izuzetan uticaj na budući razvoj industrije u zemlji i regionu, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin na ceremoniji otvaranja.

Podsećajući da je Međunarodni sajam tehnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i tehničkih dostignuća naša najstarija sajamska manifestacija, koja datira od 1937. godine, Bugarin je rekao da on otvara mogućnosti da se prošire postojeći i uspostave novi poslovni kontakti i da predstavlja veliki podsticaj za postepeni izlazak iz krize, što potvrđuje i prisustvo velikog broja izlagača iz Srbije i inostranstva.

Savremene tehnologije iz oblasti automatizacije, roboti, bežične komunikacije, elektroenergetika, elektronika, rasveta, procesna tehnika, logistika, materijali, obeležiće ovogodišnji sajam na kome će biti prikazano 110 tehnoloških noviteta, od čega je 50 domaćih.

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća je najstarija manifestacija Beogradskog sajma i najznačajniji događaj te vrste u zemlji i regionu, koji neposredno promoviše potencijale i interesovanja u oblasti tehnike.

Polovina izlagača su strane kompanije iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske Češke, Grčke, Holandije, Nemačke, Turske, a prvi put će se pojaviti izlagači sa Tajvana, iz Narodne Republike Kine.

Na sajmu će biti održane nacionalne i grupne izložbe, dok će PKS na svom štandu organizovati poslovne susrete privrednika metalskog i elektro sektora regiona. U okviru manifestacije, Društvo za informatiku Srbije u utorak 15. maja organizovaće naučno-stručni skup Informatika 2012, o novim trendovima u razvoju informacionih sistema. Za promociju na ovogodišnjem sajmu, najuspešnijim izlagačima biće dodeljene tradicionalne sajamske nagrade i priznanja "Korak u budućnost".

Radno vreme Sajma tehnike je od 10 do 18 časova, a poslednjeg dana, u petak 18. maja do 17 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, za grupne posete 250, za učenike i studente stručnih škola i fakulteta ulaz je besplatan (uz overen spisak) dok je cena parkinga 100 dinara na sat.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.