Na rafovima štapići - proizvedeni sledećeg četvrtka: Kako je to moguće? VIDEO

Izvor: B92, 22.Mar.2022, 16:42

Na rafovima štapići - proizvedeni sledećeg četvrtka: Kako je to moguće? VIDEO

Beograd -- U prodavnici su se našli štapići proizvedeni - sledećeg četvrtka. Kako je to moguće?

To je za TV Prva objasnio Dejan Gavrilović iz Udruženja za zaštitu potrošača "Efektiva".

"Jedna opcija je slučajnost, da je na nalepnici unet pogrešan broj. Ali druga opcija je namera, koja bi sa sobom povukla i rizik od novčane kazne. Ni ja ne shvatam šta se time dobija ako jeste namera", rekao je Gavrilović.

Kako je dodao, rok upotrebe je 30 dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ova fotografija je od pre dva-tri dana. "Time je neko dobio produženje roka od pet dana, ali da li to proizvođaču toliko znači? Ako jeste slučajnost - prilično je upečatljiva jer vidimo oznaku lota. Pretpostavka je da je kompletna serija tih štapića obeležena identičnim datumom", pojasnio je on.

Šta potrošač može da uradi u ovakvoj situaciji?

Kako ističe Gavrilović, slučaj se najpre prijavljuje prodavcu, upućuje se reklamacija, a zatim se može uputiti i prijava nadležnoj inspekciji.

"Mi imamo Zakon o bezbednosti hrane i pravilinik o deklaracijama na hrani. Ovaj slučaj je u skladu sa pravilnikom, nalepnica sadrži sve potrebne pojmove i odrednice, ali datum je problem. Na svu sreću, ne radi se o proizvodu koji je lako kvarljiv da bi tih pet dana dovelo do većeg zdravstvenog problema ako potrošač konzumira taj proizvod", rekao je Gavrilović.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.