Na području Hadžića pronađeni posmrtni ostaci jednog lica

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na području Hadžića pronađeni posmrtni ostaci jednog lica

SARAJEVO - Na području sela Kasatići, u sarajevskoj opštini Hadžići, pronađeni su posmrtni ostaci jednog lica, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prema nalogu ovog tužilaštva, ekshumacija je provedena na lokalnom šumskom putu, nakon što je poplava napravila odron, te su na tom mjestu primijećeni posmrtni ostaci.

Pronađeni posmrtni ostaci prebačeni su u Visoko, gdje će biti utvrđen uzrok smrti i uzeti uzorci kostiju da bi DNK analizom bio utvrđen identitet žrtve.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Aktivnosti je nadgledao i vršio koordinaciju stručni saradnik Posebnog odjeljenja Tužilaštva BiH za ratne zločine, a u procesu ekshumacije učestvovali su istražilac Instituta za nestala lica BiH, vještak sudsko-medicinske struke, krim inspektor i krim tehničar MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz Tužilaštva BiH ističu da ova pravosudna institucija, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih lica u BiH, nastavlja aktivnosti u procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.