Na korejskoj trpezi rusko meso

Izvor: B92, 24.Maj.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na korejskoj trpezi rusko meso

Rusija i Severna Koreja parafirale su veterinarske sertifikate za izvoz iz Rusije jagnjetine, kozetine, govedine, konzervisanog mesa i kobasica.

Dve strane su takođe odobrile sertifikate za izvoz iz Rusije u Severnu Koreju stočne hrane prilagođene za uzgoj konja i svinja, živine i jaja za leženje, saopštila je ruska Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor, a preneo Tas.

Pored toga, Severna Koreja i Ruska Federacija su parafirale dokumenta za isporuku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruskog meda, mlečnih proizvoda, gotovih proizvoda od ribe, školjki i rakova i jaja u prahu.

Od proizvoda za koje su odobreni sertifikati, Rusija je u Severnu Koreju izvozila neznatnu količinu kobasica, konzervisanog mesa, živih konja i mlečnih proizvoda, proizilazi iz podataka Federalne carinske službe.

Pri tome, ruski izvoz tih stavki u Severnu Koreju smanjen je 2014. godine oko 58 odsto, u odnosu na 2013, na 68.000 dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na korejskoj trpezi rusko meso

Izvor: Capital.ba, 25.Maj.2015, 07:24

MOSKVA, Rusija i Sjeverna Koreja parafirale su veterinarske sertifikate za izvoz iz Rusije jagnjetine, kozetine, govedine, konzervisanog mesa i kobasica. Dvije strane su takođe odobrile sertifikate za izvoz iz Rusije u Sjevernu Koreju stočne hrane prilagođene za uzgoj konja i svinja, živine i jaja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.