Izvor: S media, 11.Maj.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na kineskoj robi zarade i do deset puta

Godišnje, prema zvaničnim podacima, u našu zemlju iz Kine stigne robe vredne oko 800 miliona evra, ali stručnjaci veruju da još toliko kineskih proizvoda na srpsko tržište dođe nelegalnim kanalima.

Struja skuplja od oktobra?

Šta je sve poskupelo danas

Brenson ima zanimljivo rešenje za špansku krizu

Procenjuje se da u asortimanu srpskih trgovina čak 60 odsto čini kineska roba. Na pijacama i buvljacima situacija je još drastičnija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i gotovo 90 odsto tekstila na pijacama ili buvljacima je roba iz Kine. "Kineski tržni centar je postao najveći centar za nabavku robe i ovde se snabdeva cela Srbija" , pričaju u jednom od butika ovog centra.

Vlasnik radnje u Zemunu kaže da su ponekad Kinezi skuplji od butika, jer cene zavise od količine kupljene robe. Razmišljanja naših trgovaca, međutim, najčešće su potpuno drugačija.

"Drugarica je saznala koliko puta i kada stiže roba u Kineski tržni centar. Tada idemo u kupovinu, cenkamo se i dobijamo dobre cene. Jednom smo kupili 40 tašni po 300 dinara, a s obzirom na to da su izgledale sasvim pristojno nismo hteli da ih prodajemo ispod 1.000 dinara. Tada smo uspeli dobro da zaradimo i brzo prodamo sve. Sada je sve teže, jer ljudi nemaju para. Ni za jeftino" , priča Maja S za Novosti.

Tako se iste stvari nude po različitim cenama. Košulje su oko 500 dinara, a za iste u buticima se traži od 800 do 1.200 dinara. Baletanke su od 400 do 1.500 dinara, mada ih i u pojedinim trgovinama u centru Beograda nude po gotovo istim cenama. Tašne se nude na svakom ćošku Tržnog centra u novobeogradskom Bloku 70.

foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.