Na gradilištima obavezna umetnička dela: Na skelama projekcije slika iz Narodnog muzeja

Izvor: B92, 22.Feb.2020, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na gradilištima obavezna umetnička dela: Na skelama projekcije slika iz Narodnog muzeja

Beograd -- Skupština grada početkom marta trebalo bi da usvoji odluku koja će obavezati investitore da na skelama imaju zastore sa umetničkim delima iz Narodnog muzeja.

Osim toga, Grad planira da ove i naredne godine više objekata proglasi spomenicima kulture.

Iako je ranije Grad počeo sa ovom praksom - projekcije umetnina na zastorima, ubuduće će se ona odnositi na sva gradilišta, pišu "Novosti".

"Postignut je dogovor sa Narodnim muzejom", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

"Svi investitori će moći da sa linkova na sajtu Grada Beograda i Narodnog muzeja besplatno ’povuku’ slike umetničkih dela. Sada će takve slike biti na svim objektima koji se grade ili rekonstruišu, a ne samo na onima koje radi Grad."

Prema Vesićevim najavama, novim generalnim urbanističkim planom koji treba da bude usvojen sledeće godine jasnije će biti definisani objekti koji su spomenici kulture, a Zavod za zaštitu spomenika bi ubrzano trebalo da radi na elaboratima za njihovo proglašenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.