Izvor: RTV 5, 23.Sep.2012, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na "doboš" će oko 4.000 stanova (video)

Zbog gubitka posla ili smanjene plate sve više građana nije u mogućnosti da otplaćuje rate stambenih kredita, a pozajmicu uzetu u evrima ne može da vraća 2.114 klijenata, a u "švajcarcima" još 1.824.
Kako pišu Novosti Banke su odobrile 90.347 stambenih kredita iz svojih sredstava i uz pomoć subvencija države. Procenat građana koji ne mogu više da otplaćuju stambene zajmove sada iznosi 1,6 odsto. U poređenju sa kašnjenjem kreditnih rata firmi to još ne izgleda dramatično, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << ali tačno 3.938 porodica duguje više od 5,6 milijardi dinara i moraće da se iseli iz kupljenih stanova.
Bankarska statistika je kaže da ove porodice kasne duže od 60 dana sa otplatom obaveza. Od ukupnog broja odobrenih stambenih kredita, čak tri četvrtine osigurano je kod Nacionalne korporacije.

Nastavak na RTV 5...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.