Na aerodromu nema gužve, ali se situacija popravlja: Posledice po putovanja dugoročne VIDEO

Izvor: B92, 18.Jul.2020, 15:34

Na aerodromu nema gužve, ali se situacija popravlja: "Posledice po putovanja dugoročne" VIDEO

Beograd -- Prošlo je dva meseca od ponovnog otvaranja Aerodroma Nikola Tesla. Koliko letova je od tada obnovljeno i za kojim destinacijama je najveća potražnja?

Gužve na aerodromu ima. Nema mnogo ljudi kako smo inače navikli, ali situacija nije ni kakva je bila pre dva meseca, kada je aerodrom bio potpuno prazan.

Tokom juna, avio-kompanije su sa Aerodroma Nikola Tesla postepeno obnovile letove ka 53 destinacije, od ukupno više od 100 destinacija, koliko je uobičajeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ovaj period.

Do sredine jula obnovljeni su i letovi ka dodatne 23 destinacije, ali se situacija, kako su rekli sa aerodroma za TV Prva, menja svakog dana.

Neke od destinacija ka kojima su obnovljeni direktni letovi jesu Amsterdam, Atina, Berlin, Brisel, Kopenhagen, Oslo, London, Pariz, Njujork, Istanbul,. Ovo su i destinacije koje su u ovom periodu i u ovim uslovima najtraženije.

Ono što su sa aerodroma posebno istakli jeste da je avio-saobraćaj na globalnom nivou jedna od najteže pogođenih industrija pandemijom koronavirusa. Kako kažu, posledice po putovanja će biti dugoročne.

Ono što je zanimljivo jeste da je broj putnika na Aerodromu Nikola Tesla u drugom kvartalu 2020. smanjen za 94,6 odsto, kako smo ranije i preneli.

Samo u junu bilo je 88,5 odsto manje putnika u odnosu na jun 2019.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.