Na Jadranu 25 novih hotela

Izvor: B92, 07.Jun.2015, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Jadranu 25 novih hotela

Na Jadranu se uoči i tokom ovog leta otvara 25 novih ili potpuno obnovljenih hotela, što je najviše u poslednjih 10 godina.

U njihovu gradnju, obnovu i uređenje lokalni i strani investitori uložili su više milijardi kuna.

S tim hotelima hrvatski turizam dobija nekoliko hiljada novih visokokvalitetnih kreveta, što će popraviti sliku hrvatskog hotelijerstva, pogotovo u smeštajnim jedinicama i krevetima, prenosi Tportal.

Prema podacima Ministarstva turizma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz februara ove godine, Hrvatska raspolaže sa 620 kategorisanih hotela, sa oko 104 hiljade kreveta i još 20 hotela sa apartmanskim smeštajem, sa oko 1.400 kreveta.

Osim u hotele, hotelske kompanije dosta su ove godine ulagale i u tekuće održavanje, okolinu, energetsku efikasnost, uvođenje novih sadržaja, kao i u kadrove.

Ulagalo se i u kampove, pa će tako, kako se navodi, ovog leta kamp Lanterna kod Poreča na tržište izbaciti tzv. glamping ponudu koja podrazumeva luksuzne šatore.

Iz Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske ističu da su hotelijeri i investitori, uprkos svim teškoćama i birokratskim proceduarama, ipak skloni ulaganju u hrvatski turizam, pri čemu je važno da svaki novi objekat uvažava principe ocuvanja životne sredine, što znači da hotelijeri čuvaju ono na čemu počiva ceo turizam a to su - prirodne lepote.

Dodaju da je posebno značajno što se otvaraju hoteli sa četiri i pet zvezdica, jer su takvi i najtraženiji na tržištu, a po kvalitetu ponude i usluga su konkurentni i mogu se uporediti s bilo kojim slične kategorije u svetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Jadranu 25 novih hotela

Izvor: GdeInvestirati.com, 07.Jun.2015

Na Jadranu se uoči i tokom ovog leta otvara 25 novih ili potpuno obnovljenih hotela, što je najviše u poslednjih 10 godina...U njihovu gradnju, obnovu i uređenje lokalni i strani investitori uložili su više milijardi kuna...S tim hotelima hrvatski turizam dobija nekoliko hiljada novih visokokvalitetnih...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.