Na Expo Rusija Srbija 2018. predstavila se i BK Grupa

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na "Expo Rusija Srbija 2018." predstavila se i BK Grupa

U Beogradu je danas otvorena Peta međunarodna privredna izložba „EXPO-RUSSIA SERBIA 2018“ i Peti „Beogradski poslovni forum“ uz učešće visokih zvaničnika iz Rusije i Srbije.

Osim preduzeća iz Rusije, predstavnika Moskovskog univerziteta na privrednoj izložbi učešće je uzela i BK Grupa koja je predstavila svoje gradjevinske projekte na teritoriji Zajednice nezavisnih država.

Narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta snaga Srbije-BK /PSS-BK/ Dragomir >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << J.Karić je povodom izložbe kazao da je ta manifestacija vrlo bitna kako bi se intenzivirale veze ruskih i srpskih preduzeća pre svega  iz oblasti IT tehnologija i da je razvoj malih i srednjih preduzeća ono na čemu treba raditi u narednom periodu.

„Čuli smo danas da u Rusiji postoji šest miliona preduzeća koja pripadaju kategoriji malih i srednjih preduzeća i na tom polju i mi u Srbiji treba da delujemo, s ciljem da se pospeši preduzetništvo“, podvukao je Karić.

Udruženje preduzetnika i industrijalaca i BK Grupa će s tim u vezi preduzimati korake u narednom periodu i raditi na povezivanju poslovnih ljudi i razvoju preduzetništva, kazao je Karić.

Foto:BKTVNews

Srbija i Rusija mogu da učvrste svoje partnerstvo u oblastima kao sto su energetika, saobraćaj, industrija, poljoprivreda i turizam, te da razvijaju  uzajamnu saradnju u oblasti inovacija, rečeno je danas prilikom otvaranja izložbe u hotelu Metropol.

Inače, izložbu organizuje kompanija „Zarubež-Ekspo“ pod pokroviteljstvom Trgovinsko-industrijske komore Rusije i Privredne komore Srbije, uz podršku Državne Dume i Saveta Federacije, Ministarstva inostranih poslova RF, Ministarstva ekonomskog razvoja RF, Ministarstva industrije i trgovine RF, Ministarstva obrazovanja i nauke RF, Ambasade i Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, Ambasade Srbije u Rusiji, Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji "Ruski dom", kao i resornih institucija Republike Srbije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.