Na Beogradskoj berzi skroman promet na početku trgovačke nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2020, 19:55

Na Beogradskoj berzi skroman promet na početku trgovačke nedelje

Na Beogradskoj berzi zabeležen je skroman promet na početku trgovačke nedelje, pri čemu je u fokusu investitora bila Komercijalna banka, a indeksi su zaključeni na pozitivnoj teritoriji.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 7,0 miliona dinara (59,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je ojačao za 0,7 procenata, na 672,64 poena, a BELEXlajn je registrovao minimalan napredak na 1.479,45 poena.

Najuspešnija je bila obična akicija Komercijalne banke, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predvodila dobitnike s rastom cene od 2,2 odsto, na 2.435 dinara, a ujedno je ostvarila i najveći promet u iznosu od 1,6 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je izgubila pola procenta vrednosti, spustivši se na 547 dinara, uz trgovanje od 1,3 miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije "Filip Moris" bila je najveći gubitnik s padom od 5,0 posto, na 5.503 dinara, uz realizaciju od 1,1 milion dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je zabeležio zanemarljivu negativnu korekciju cene, na 12.998 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara, dok je Aerodrom "Nikola Tesla" završio dan u plusu od 1,9 procenata, na 917 dinara, a isprometovan je za 0,3 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupom prometu na tržištu akcija imali udeo od 33,44 posto, u kupovini 36,97 procenata, a u prodaji 29,91 odsto.

Četiri serije državnih obveznica Republike Srbije, denominovane u evrima, istrgovane su zajedno za 1,8 miliona dinara (15,6 hiljada evra). Najveći promet, vredan nešto više od 0,7 miliona dinara (6,3 hiljade evra), imala je serija RS SDS20213 , koja dospeva na naplatu u februaru 2021. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beogradska berza: Indeksi pozitivni, Komercijalna banka dobitnik dana

Izvor: Blic, 10.Avg.2020

Na Beogradskoj berzi zabeležen je skroman promet na početku trgovačke nedelje, pri čemu je u fokusu investitora bila Komercijalna banka, a indeksi su zaključe ni na pozitivnoj teritoriji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.