Na 400 km pruge vozovi decenijama ne prolaze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na 400 km pruge vozovi decenijama ne prolaze

Železnice Srbije od 3.600 kilometara pruge u Srbiji plaćaju održavanje za 820 kilometara pruge koju ne koriste, a na oko 400 kilometara decenijama ne prolaze vozovi, izjavila je danas potpredsednica vlade Zorana Mihajlović i dodala da će veći deo tih deonica biti zatvoren.

"Tih 820 kilometara pruge nije profitabilno ni u kom smislu. Od toga, blizu 400 kilometara su pruge koje više od deceniju nisu korišćene", rekla je Mihajlović novinarima nakon sastanka sa MMF-om. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ona ističe da na toj deonici nema vozova, ali postoji zemljište, pa bez obzira, Železnica izdvaja novac za održavanje i zemljište.

"A šteta je da stoji i da se daju pare, a nema pruge i niko nije zainteresovan da je ima", navela je Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Preostalih 420 kilometara, dodala je, o njima se vode razgovori sa lokalnim samoupravama, koje imaju šest meseci da razmisle koliko im te pruge znače.

"Neki su odmah bili zainteresovani da ih rehabilituju, poput Paraćina, i recimo, dva okruga u Vojvodini. Više će se lokalne samouprave zainteresovati kad shvate da se to stvarno dešava. Mislili su da niko neće zatvoriti prugu i da niko neće razmišljati o načinu na koji se to finansira", kazala je Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dajemo pare, a decenijama nije prošao voz

Izvor: B92, 15.Jun.2016

Železnice od 3.600 kilometara pruge u Srbiji plaćaju održavanje za 820 kilometara pruge koju ne koriste, a na oko 400 kilometara decenijama ne prolaze vozovi...To je izjavila potpredsednica vlade Zorana Mihajlović i dodala da će veći deo tih deonica biti zatvoren..."Tih 820 kilometara pruge nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.