NS: Rešen problem zemljišta za most

Izvor: B92, 30.Okt.2013, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Rešen problem zemljišta za most

Novi Sad -- U Novom Sadu potpisan ugovor na osnovu kog je republika tom gradu bez naknade prenela vlasništvo nad zemljištem radi nastavka izgradnje Žeželjevog mosta.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

Ugovor se odnosi na četiri katastarske parcele, koje su potrebne za izgradnju pristupnih saobraćajnica drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu.

Dalja izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog mosta bila je pod znakom pitanja upravo zbog četiri sporne parcele.

Miloš Vučević je rekao da će gradske vlasti u zakonskom roku sprovesti neophodne procedure, kako bi se iskoristila predviđena sredstva obezbeđena preko IPA fonda u vrednosti od 5,5 miliona evra.

Jovan Vorkapić je kazao da je taj most veoma bitan za Novi Sad ali i za celu zemlju.

Mediji su pre desetak dana preneli da će Srbija izgubiti 5,5 miliona evra donacije Evropske unije, ako se do 15. decembra ne raspiše tender za izgradnju pristupnih puteva ka Žeželjevom mostu u Novom Sadu.

Problem su bili imovinski odnosi na parcelama na kojima ti putevi treba da budu izgrađeni, jer nije bio rešen prenos vlasništva sa Republike na Grad.

Novi most se gradi na mestu gde je bio Žeželjev drumsko-železnički most, koji je srušen u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

U maju 2000. godine postavljen je privremeni drumsko-željeznički most, koji usporava i drumski i željeznički saobraćaj, a prilikom visokih vodostaja, on predstavlja i prepreku većim brodovima, koji ne mogu proći ispod njega, jer je most nizak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.