NOVI PROJEKTI U CRNOJ GORI: Niče petlja na auto-putu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2017, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI PROJEKTI U CRNOJ GORI: Niče petlja na auto-putu

Vrlo brzo se očekuje početak radova

 Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore podnelo je zahtev za izdavanjem građevinskih dozvola za poddeonicu 2.2 prioritetne deonice auto-puta Bar-Boljare.

Zahtev je podnet Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a konkretno, građevinske dozvole su zatražene za gradnju mostova Ratkov laz, Đurićev laz i Lutovo, te petlje na Pelevom bregu sa pripadajućim delovima otvorene trase.

Prema saznanjima Dnevnih novina, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministarstvo održivog razvoja i turizma će ubrzati proceduru za izdavanjem pomenutih dozvole, te se vrlo brzo očekuje početak radova na pomenutim mostovima i na prvoj od ukupno četiri petlje na prioritetnoj deonici auto-puta.

Kineska kompanija CRBC, glavni izvođač radova na prioritetnoj deonici auto-puta Bar-Boljare, do kraja prošle godine izvela je radove vredne 171 milion evra, 21 odsto od ugovorene vrednosti za njeno projektovanje i izgradnju.

Radovi na izgradnji autoputa Bar-Boljare zvanično su počeli 11. maja 2015. godine i biće završeni do maja 2019.

Izgradnja prve deonice auto-puta će koštati 809,6 miliona evra. Od tog iznosa, 85 od to tj 688,16 miliona evra će obezbediti Exim banka kroz kredit, a 15 odsto tj. 121,44 miliona evra je učešće države Crne Gore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.