NOVI KINESKI ŠAMAR AMERICI: Tarife od 10 posto na uvoz govedine i svinjetine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI KINESKI ŠAMAR AMERICI: Tarife od 10 posto na uvoz govedine i svinjetine!

Kina je danas saopštila da će uvesti dodatne tarife od 10 odsto na govedinu i svinjetinu poreklom iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ta roba se tako pridružila sve dužoj listi proizvoda koje će Kina oporezovati, nakon što je ranije u toku dana objavila kako će uvesti uzvratne tarife na američku robu u vrednosti 75 milijardi dolara, kao odgovor na dodatne tarife SAD koje će Trampova administracija primenjivati na kineske proizvode od septembra.

Najmnogoljudnija zemlja sveta naknadno je objavila kako će određenim kompanijama koje uvoze u Kinu američke automobile i auto-delove omogućiti da se prijave da budu izuzete od tih uzvratnih mera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.