NOVA REVOLUCIJA KRIPTOVALUTA: Odsad je moguće čak i ovo plaćati njima, a PROMENA VREDNOSTI JE DRASTIČNA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2021, 19:09

NOVA REVOLUCIJA KRIPTOVALUTA: Odsad je moguće čak i ovo plaćati njima, a PROMENA VREDNOSTI JE DRASTIČNA!

Situacija se brzo menja

AMC, najveći svetski lanac bioskopa, rekao je da planira da prihvati niz kriptovaluta, uključujući bitkoin za kupovinu ulaznica za filmove i koncesiju.

Šef AMC-a Adam Aron objavio je na Tviteru u sredu kako ta kompanija započinje revoluciju u plaćanju karti za bioskopi: "Ljubitelji kriptovaluta: verovatno znate da smo najavili da ćemo prihvatiti Bitcoine za onlajn ulaznice i koncesijske uplate do kraja 2021. godine. Danas mogu potvrditi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da kada to učinimo, takođe očekujemo da ćemo na sličan način prihvatiti Ethereum, Litecoin i Bitcoin Cash".

Kompanija je ranije u avgustu rekla da će prihvatiti Bitcoin za kupovinu karata na internetu i koncesiju do kraja 2021. godine.

Cena bitkoina u sredu se malo promenila, dok su Ethereum i Litecoin porasli preko 3 odsto.

Akcije AMC-a, jedne od takozvanih "mim akcija", porasle su u četvrtak u ranim danima za skoro 1 odsto. Akcije AMC-a su ove godine bile turbulentne, zahvaljujući armiji trgovaca na malo koji su počeli da se igraju na berzi tokom pandemije na platformama za trgovanje bez provizija poput Robinhood-a.

Trgovci deonicama mimova slavno su ciljali GameStop ranije ove godine i pogodili su druge akcije poput AMC-a, Nokije i Bed-a, Bath-a i Beiond-a. Uopšteno govoreći, akcije mema su akcije za koje su se institucionalni investitori, poput hedž fondova, kladili da će vrednost pasti.

Trgovci AMC a imaju značajnu bazu na platformama društvenih medija poput Tvittera i Reddita.

Samo ove godine, akcije AMC-a su sa trgovanja od 5 dolara po akciji dostigle maksimum od preko 59 dolara u junu, a sada se trguje oko 46 dolara po akciji. U stvari, akcije AMC-a su do sada skočile neverovatnih 2.100 odsto u dosadašnjem periodu, zahvaljujući mahnitosti akcija, iako su u poslednja tri meseca opale 15 odsto.

Slično kao i akcije mimova, bitkoin i druge kriptovalute su takođe ove godine doživele velike promene cena. U aprilu je cena bitkoina dostigla čak 65.000 dolara po "novčiću" pre nego što je prošlog meseca pala ispod 30.000 dolara.

Prema podacima iz Coinbase-a, bitkoin je poslednji put viđen na ceni od oko 47.579 dolara po kovanici.

Iako mnoge velike kompanije u Americi prelaze na kripto valute i prihvataju valutu za kupovinu, analitičari su postavili pitanja o održivosti svakodnevne upotrebe kriptovaluta

- Ljudi ne kupuju bitkoin da bi ih potrošili. Za mene to još uvek nije dobro uspostavljena valuta u smislu da je to više ulaganje u budućnost ili u nešto što bismo možda želeli da imamo u budućnosti - rekla je nedavno za Rojters Ipek Ozkardeskaia, viši analitičar u Svisskuote Bank.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.