NOVA RAMPA ZA SEVERNI TOK 2: Opstanak projekta pod znakom pitanja, još jedna organizacija se protivi izgradnji

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 18:40

NOVA "RAMPA" ZA SEVERNI TOK 2: Opstanak projekta pod znakom pitanja, još jedna organizacija se protivi izgradnji

SAD su u decembru 2019. godine uvele gasovodu sankcije

Nemačka ekološka organizacija Deutsche Umwelthilfe (DUH) i organizacija za očuvanje prirode NABU izrazile su protest zbog odobrenja nemačkog regulatora da se nastavi gradnja "Severnog toka 2", saopštila je televizija Norddeutscher Rundfunk.

- Od organizacija Deutsche Umwelthilfe i Nabu stigao je odgovarajući mejl, saopštili su u Federalnoj službi za morsku plovidbu i hidrografiju u ponedeljak. Ovim, odobrenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje je bilo izdato za gradnju u vodama Nemačke, privremeno je izgubilo snagu - javlja NDR.

U petak je Federalna služba za morsku plovidbu i hidrografiju Nemačke produžilo dozvolu kompaniji-operatoru "Severnog toka 2" za gradnju gasovoda u nemačkim vodama.

Podsetimo, projekat "Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

, zbog čega je švajcarski "Olsiz" bio prinuđen da zaustavi radove na polaganju cevi.

Radovi su nastavljeni i godinu dana kasnije – u decembru 2020. brod za polaganje cevi "Fortuna" položio je 2,6 kilometara cevi u nemačkim vodama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.