NOVA POMOĆ ZA NASTAVNIKE: U toku rešavanje problema prosvetnih radnika Finansije nisu dovoljne, moramo pomoći i na drugi način!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 10:37

NOVA POMOĆ ZA NASTAVNIKE: U toku rešavanje problema prosvetnih radnika "Finansije nisu dovoljne, moramo pomoći i na drugi način!"

Nedostatak nastavnog kadra se mora nadoknaditi što pre.
Srbiji fale prosvetni radnici, a nedostatak nastavničkog kadra se mora rešavati na razne načine, od kojih je povećanje zarada samo jedan vid, a nekim nastavnicima će značiti i mogućnost doškolovavanja, izjavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.
- Kod nas fale predavači za matematiku, informatiku, fiziku, nemački, engleski i srpski jezik. Jedna od mera je i da dajemo stipendije od 19.800 dinara mesečno, ali mi moramo pomoći i na druge načine, a ne samo finansijski - rekla je ona za "Blic televiziju" a prenosi današnji "Blic".
Dodala je da su zaposleni u obrazovanju dobili 30 odsto veće plate...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.