NOVA ODLUKA U SLUČAJU KRIVIČNIH PRIJAVA PROTIV DIREKTORA: Treće osnovno javno tužilaštvo pod nadzorom

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 16:34

NOVA ODLUKA U SLUČAJU KRIVIČNIH PRIJAVA PROTIV DIREKTORA: Treće osnovno javno tužilaštvo pod nadzorom

U saopštenju, Apelaciono tužilaštvo je takođe pozvalo sve građane da se u potpunosti pridržavaju svih mera koje su naložene od strane nadležnih državnih organa radi suzbijanja epidemije prouzrokovane širenjem virusa kovid 19.

Apelaciono tužilaštvo u Beogradu je započelo postupak hitnog nadzora rada Trećeg osnovnog tužilaštva, koje je od policije zatražilo da obavi razgovore sa direktorima škola u vezi zaštitinih epidemioloških mera, radi utvrđivanja svih okolnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vezi radnji koje su preduzete u tom slučaju i njihove osnovanosti u skladu sa zakonom.

U slučaju utvrđivanja propusta i nestručnog rada postupajućeg zamenika javnog tužioca, biće preduzete dalje mere i radnje o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju Apelacionog tužilaštva.

Ističe se da je to tužilaštvo naložilo da se prekine svako dalje postupanje u tom predmetu, a posebno da se direktori određenog broja škola u Beogradu ne pozivaju na razgovor u nadležne policijske stanice.

Krivične prijave protiv direktora osnovnih škola, jer su tražili od zaposlenih i učenika da nose maske, podneo je predsednik Sindikata zaposlenih u policiji Dejan Đukić, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu koje se oglasilo nenadležnim za postupanje po njima i prijave prosledilo osnovnim tužilaštvima.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je tim povodom pokrenulo postupak i zatražilo od policije da ispita direktore škola u svojstvu građana i prikupi potrebna obaveštenja, zbog čega su pozvani direktori negodovali ali i veliki deo javnosti.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se sa direktorima dve škole u Beogradu, protiv kojih je, između ostalih, podneta krivična prijava jer su tražili od zaposlenih i učenika da nose maske. Ružić je rekao da policija više neće pozivati direktore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.