NOVA ISTRAŽIVANJA: Počeo je rad na 6G tehnologiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA ISTRAŽIVANJA: Počeo je rad na 6G tehnologiji!

Kina je zvanično počela istraživanja vezano za mobilni internet šeste generacije - 6G.

Kinesko ministarstvo nauke i tehnologije saopštilo je početkom novembra da je osnovalo radnu grupu koja će raditi na 6G tehnologiji.

- Ovo označava zvanično pokretanje istraživanja i razvoja 6G tehnologije - navodi se na veb stranici kineskog ministarstva nauke i tehnologije.

Radnu grupu čini 37 stručnjaka sa univerziteta, istraživačkih instituta i kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz različitih oblasti tehnologije i telefonije u Kini.

Istraživanje započinje u trenutku kada je Kina počela da koristi 5G mrežu, koja omogućava 100 puta brži protok od postojećih 4G.

Trenutno kinesku 5G mrežu koristi oko 10 miliona ljudi i različitim delovima zemlje kod tri najveća operatora, što Kinu stavlja na prvo mesto u 5G svetu.

Kineska kompanija Huawei, koji se smatra svetskim liderom u opremi za 5G, radi na istraživanjima vezano za 6G.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.