NOVA ERA PRIVREDNIH ODNOSA SRBIJE I EGIPTA: Ovo je zaista velika stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2022, 14:37

NOVA ERA PRIVREDNIH ODNOSA SRBIJE I EGIPTA: "Ovo je zaista velika stvar"

Srbija i Egipat ulaze u novu eru privrednih odnosa, poručio je danas Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i naglasio da će brojni poslovni pregovori domaćih i egipatskih kompanija u narednom periodu doprineti značajnim investicijama u dve države.

Čadež je na Poslovnom forumu Srbija – Egipat naglasio da će dolazak egipatskih kompanija na naše tržište, ustvari, označiti njihov ulazak na regionalno tržište Inicijative Otvoreni Balkan.

 - Malo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je poslovnih foruma koje možemo da počnemo tako dobrim vestima kao što je ovaj. Danas smo dobili čitav paket međudržavnih dokumenata i počinjemo da radimo na Sporazumu o slobodnoj trgovini Srbije i Egipta. Takođe, razultat dobre saradnje između dve zemlje jeste jučerašnje potpisivanje sporazuma kompanije Eliksir i egipatske kompanije (Misr Phosphate Company) o zajedničkom ulaganju u izgradnju fabrike fosforne kiseline. To je zaista velika stvar - istakao je Čadež.

 Predsednik PKS je naveo da predstavnici kompanija dveju zemalja uveliko razgovaraju o novim poslovnim projektima i izrazio uverenje da će u narednom periodu poslovni pregovori dati svoje prve rezultate.

- Sa nama je danas više od 30 kompanija iz Egipta i skoro 250 naših poslovnih ljudi koji će održati više od 400 poslovnih sastanaka i, nadam se, imati veoma dobre rezultate - rekao je Čadež.

Danas su u Palati Srbija uoči poslovnog foruma održane prezentacije Razvojne agencije Srbije "Zašto investirati u Srbiju" i Federacije egipatskih, afričkih i mediteranskih komora "Poslovati sa Egiptom", a zatim B2B sastanci srpskih i egipatskih privrednika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zajednički odgovor na globalnu krizu - brža i jednostavnija trgovina

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2022, 08:54

Ekspertski timovi Privredne komore Srbije (PKS) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) usaglasili su predloge privrednika o lakšem protoku robe, odnosno, prelasku kamiona preko graničnih prelaza između dve države, izjavio je Marko Čadež, predsednik PKS i najavio da će stavovi poslovnih zajednica...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.