NIS se transfromiše u otvoreno AD i izlazi na berzu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS se transfromiše u otvoreno AD i izlazi na berzu

Na današnjoj sednici Upravnog odbora NIS-a usvojen je nacrt odluke o transformaciji te kompanije u otvoreno akcionarsko društvo, finansijski izveštaj za 2009. godini, kao i niz nacrta dokumenata neophodnih za transformisanje kompanije, koji bi trebalo da budu usvojeni 21. juna na sednici Skupštine akcionara.

Transformacija NIS-a iz zatvorenog u otvoreno akcionarsko drušvo, za tu kompaniju znači izlazak na Beogradsku berzu, čije bi akcije sa sadašnjih 4,8 evra, mogle da dostignu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << desetostruko veću vrednost (prema izjavama nekih domaćih analitičara), a sama berza imala bi rast prometa, jer se radi o najkvalitetnijim, "blu čip", akcijama za koje su zainteresovani veliki investitori i iz inostranstva.

Kako je navedeno u saopštenju sa sednice NIS-a, Upravni odbor je usvojio nove redakcije Osnivačkog akta NIS a.d., nacrt Statuta kompanije, Poslovnika o radu Skupštine akcionara i Poslovnika o radu Nadzornog odbora.

Upravni odbor je pored toga doneo i Poslovnik o radu Upravnog odbora. Sva dokumenta biće dostavljena na razmatranje i usvajanje Opšte skupštine akcinara 21. juna 2010. godine

pravni odbor je odobrio finansijski izveštaj NIS za 2009. godinu, Konsolidovani finansijski izveštaj i izveštaj nezavisnog revizora - kompanije "Prajs Voter Haus Kupers" (PriceWaterHouseCoopers) o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja kompanije i Konsolidovanog finansijskog izveštaja za 2009 god.

Definitivno razmatranje i odobravanje izveštaja biće izvršeno na Skupštini akcionara 21. juna 2010. godine. Upravni odbor razmatrao je Izveštaj o radu Nadzornog odbora društva.

Za revizora finansijskih izveštaja NIS a.d. Novi Sad za 2010. godinu Upravni odbor je predložio kompaniju "Prajs Voter Haus Kupers", koja je pobedila na raspisanom tenderu, dostavivši najpovoljniju i najbolju ponudu, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS postaje otvoreno akcionarsko društvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2010

BEOGRAD - Upravni odbor Naftne industrije Srbije (NIS) usvojio je danas nacrt odluke o transformaciji preduzeća u otvoreno akcionarsko društvo, saopšteno je danas iz kompanije čiji je vlasnik ruski Gasprom...U saopštenju se navodi da je takođe usvojen niz nacrta dokumenata neophodnih za transformisanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NIS uskoro otvoreno AD, krajem juna akcije na berzi

Izvor: Blic, 17.Maj.2010

Na današnjoj sednici Upravnog odbora NIS-a usvojen je nacrt odluke o transformaciji te kompanije u otvoreno akcionarsko društvo, finansijski izveštaj za 2009. godini, kao i niz nacrta dokumenata neophodnih za transformisanje kompanije, koji bi trebalo da budu usvojeni 21. juna na sednici Skupštine...

Nastavak na Blic...

NIS uskoro na berzi

Izvor: B&F Online, 18.Maj.2010, 15:25

Na sednici Upravnog odbora NIS-a usvojen je nacrt odluke o transformaciji ove kompanije u otvoreno akcionarsko društvo, odnosno pala je odluka da NIS izađe na berzu. Na sednici Skupštine akcionara 21. juna trebalo bi da budu usvojeni dokumenti neophodni za transformisanje kompanije. 

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.