NIS nabavio 121 novu vagon cisternu za prevoz naftnih derivata

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2023, 02:21

NIS nabavio 121 novu vagon cisternu za prevoz naftnih derivata

 
Pored smanjenja troškova zbog dosadašnjeg iznajmljivanja vagon cisterni, nabavka novih doneće i druge značajne benefite koji će dodatno unaprediti sigurnost prevoza derivata iz domaće rafinerije.


„Nove vagon cisterne mogu da saobraćaju na teritoriji cele Evrope i izgrađene su u skladu sa relevantnim propisima iz oblasti prevoza železnicom i prevoza opasne robe. Uz to, konstruisane su na način da obezbede maksimalnu iskorišćenost punjenja u odnosu na postojeća ograničenja železničke infrastrukture, čime će se povećati efikasnost prevoza derivata i ostvariti uštede u prevozu. Konkretno, u nove vagon cisterne će moći da se utovari i do 15 tona više derivata u odnosu na postojeći vozni park. Na taj način iskorišćenost jednog transportnog sredstava je povećana do 23 odsto”, izjavio je Nenad Milovanović, rukovodilac Sektora za transport u Bloku “Promet” kompanije NIS.


Realizacijom ove nabavke, NIS ne ulaže samo u modernizaciju svog voznog parka, već i doprinosi povećanju efikasnosti i bezbednosti u saobraćaju, vodeći istovremeno računa o očuvanju kvaliteta derivata prilikom njihovog transportovanja.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.