NIS na berzi tek krajem avgusta

Izvor: B92, 14.Jul.2010, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS na berzi tek krajem avgusta

Beograd -- Trgovanje akcijama Naftne industrije Srbije, kako se saznaje u brokerskim krugovima, moglo bi da bude zakazano za 30. avgust.

Brokeri kažu i da je, međutim, moguće da se procedura izlaska akcija NIS na berzu otegne i na početak septembra zbog velikog broja akcionara.

Pravo na paket od pet akcija NIS nominalne vrednosti po 500 dinara ima 4,8 miliona građana, a to pravo imaju i bivši i sadašnji radnici ove naftne kompanije.

Građane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najviše zanima po kojoj ceni će neko hteti da kupuje akcije, ali procene su da će biti neizvesno povećanje cene od 500 dinara. Ipak, prema kupoprodajnom ugovoru, ruski „Gaspromnjeft" je obavezan da do februara naredne godine ponudi otkup akcija malim akcionarima po ceni od 4,8 evra, koliko su plaćali kad su kupovali 51 odsto akcija od države.

Za sada je sigurno da će prvo trgovanje biti besplatno na šalterima „Pošta Srbije". Za odlazak na šalter neće biti potrebno ništa više od lične karte ili punomoćja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.