NIS isporučio benzin Petrohemiji

Izvor: B92, 11.Jul.2012, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS isporučio benzin Petrohemiji

Pančevo -- NIS je i pored zaustavljanja Rafinerije Pančevo zbog remonta, isporučio HIP Petrohemija 3.500 tona primarnog benzina kako bi ovo preduzeće moglo da radi.

Naftna industija Srbije planira da "Petrohemiji" u julu obezbedi jos 3.000 tona primarnog benzina i 900 tona gazolina, saopšteno je iz ove kompanije.

Inače, Pančevačka "Petrohemija" je zbog zastoja u Rafineriji nafte u Pančevu bila prinuđena da vanredno zaustavi proizvodnju zbog nedostatka sirovog beznina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je osnovna sirovina za rad.

"Petrohemija" neće raditi do 1. avgusta. Direktor fabrike Saša Pavlov rekao je juče da će već u septembru Petrohemija opet biti u problemu jer je i tada je u Rafineriji planiran remont.

U NIS-u ističu da se u Rafineriji nafte Pančevo obavlja remont u okviru kojeg se pored standardnih preventivnih i remontnih radova, sprovodi i priprema proizvodnih kapaciteta za puštanje u rad novog kompleksa u pančevačkoj rafineriji.

U skladu sa usvojenom korporativnom praksom i ugovornim obavezama, NIS je izveštavao "Petrohemiju" o mogućnim remontnim radovima u Rafineriji Pančevo kako bi to preduzeće moglo unapred da napravi zalihe sirovina ili da poveća nabavke primarnog benzina kod alternativnih dobavljača, navode u NIS-u.

"Petrohemija" od NIS-a redovno dobija oko 12.000 tona primarnog benzina, što je otprilike trećina potreba "Petrohemije" za sirovinama.

Ostatak od oko 20.000 tona "Petrohemija" svakog meseca kupuje kod drugih trgovaca, ističu u NIS-u.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NIS isporučio benzin Petrohemiji

Izvor: Capital.ba, 11.Jul.2012

PANČEVO, NIS je i pored zaustavljanja Rafinerije Pančevo zbog remonta, isporučio HIP Petrohemija 3.500 tona primarnog benzina kako bi ovo preduzeće moglo da radi. Naftna industrija Srbije planira da “Petrohemiji” ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.