Izvor: B92, 01.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS i "Lukoil" stvaraju preduzeće

Beograd -- Naftna industrija Srbije i ruska naftna kompanija "Lukoil" potpisali su Memorandum o namerama stvaranja zajedničkog preduzeća.

Zadaci tog preduzeća bili bi dugoročno snabdevanje NIS-a naftom, zajedničko učešće na obezbeđenju koncesija za proizvodnju nafte na trećim tržištima kao i obezbeđenje kredita od 500 miliona dolara po povoljnijim uslovima za modernizaciju NIS-ovih rafinerija.

Ukoliko dođe do realizacije Memoranduma, NIS će bitno unaprediti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poziciju u regionu i povećati značaj celokupne srpske privrede, rečeno B92 u tom javnom preduzeću. Inače, NIS je do sada ostvario kontakte s više uglednih svetskih nafnih kompanija, između kojih su i "MOL", "Petrol", "Gasprom" i "Sinochem".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.