NIS: Više bezolovnog benzina

Izvor: B92, 23.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS: Više bezolovnog benzina

Beograd -- Naftna industrija Srbije će povećati proizvodnju visokooktanskih komponenti za ekološki čista goriva u okviru planiranog remonta u Rafineriji nafte Pančevo.

NIS će u aprilu proizvesti više od 30 hiljada tona bezolovnog benzina, pri ukupnom obimu proizvodnje od približno 42 hiljada tona motornog benzina, a u planu je prestanak proizvodnje olovnih benzina, navedeno je u saopštenju.

"Već danas postavljamo temelj za buduće povećanje konkurentnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NIS-a. Investicioni program koji se sprovodi u rafinerijama usmeren je na poboljšanje kvaliteta i ekoloških karakteristika naftnih derivata koji se proizvode", izjavio je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

On je dodao da je zadatak povećanje proizvodnje jednog od najtraženijih derivata na tržištu - bezolovnog benzina - i da će, u skladu s investicionim programom koji se realizuje u kompaniji, motorna goriva koja NIS proizvodi biti u skladu sa euro 5 standardima.

NIS će u okviru remonta pančevačke rafinerije pojačati i kapacitet uređaja reforming, što se ostvaruje u okviru realizacije obimnog programa tehnološke rekonkstrukcije i modernizacije prerađivačkih kapaciteta. To je deo ugovora o kupoprodaji NIS-a, čijih je 51 odsto akcija kupio Gaspromnjeft, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.