Izvor: B92, 13.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIP i gasifikacija

Beograd -- Danas potpisan ugovor o izgradnji gasovoda i gasovodnih objekata za podzemno skladište Banatski dvor, vredan oko 11 miliona evra.

Ugovor su potpisali ministar energetike i rudarstva Radomir Naumov i izvršni direktor NIS Naftagasa Igor Korać. Naumov je izjavio da su tim ugovorom predviđena sredstva za završetak prve faze izgradnje skladišta koja bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude gotova do decembra iduće godine.

"Ovim počinjemo realizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nacionalnog investicionog plana u oblasti gasifikacije, što je veoma bitno za kompletan budžetski i energetski razvoj Srbije", rekao je Naumov.

Korać je kazao da će u decembru 2007. godine, kada bude završena prva faza izgradnje skladišta, njegov kapacitet biti oko 200 miliona kubnih metara gasa godišnje.

"Planiramo da ukupan kapacitet skladišta bude oko 600 miliona kubnih metara gasa godišnje, ali za to su nam, nakon završetka prve faze, potrebna sredstva za nabavku još dva kompresora i nadamo se da ćemo to ostvariti u narednih par godina", rekao je Korać.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.