NIJE RUSIJA: Gde najviše zidaju srpske kompanije

Izvor: Mondo, 17.Jun.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE RUSIJA: Gde najviše zidaju srpske kompanije

Građevinari iz Srbije prošle godine su u inostranstvu ukupno izveli radove vredne 17,5 milijardi dinara (148 miliona evra), kaže statistika. A neočekivano je gde srpski zidari najviše zidaju.

Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Od ukupnih radova oni vredni 8,6 milijardi (72 miliona evra) izvedeni su na zgradama, navodi se u rezultatima koje je objavio Republičkih zavod za statistiku.

Posmatrano prema državama, najveća građevinska aktivnost zabeležena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je, pomalo neočekivano širokoj publici - u Nemačkoj, 18,5 odsto od ukupne vrednosti izvedenih radova.

Srbi zbog rublje idu iz Rusije

Na drugom mestu je očekivana "Meka" za srpske građevinare - Ruska Federacija, gde se zidalo za 16,6 odsto ukupne vrednosti izvedenih radova. Slede Crna Gora sa 13,9 odsto i daleki Peru, sa 10,7 odsto.

Materijal i oprema iz Srbije najviše su ugrađivani u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, dok je najveći broj od prosečnih 1.726 srpskih građevinara u inostranstru radio u Nemačkoj, Crnoj Gori, Ruskoj Federaciji i Bosni i Hercegovini.

BK Grupa: Nije se odustalo od Tesla grada

U 2018. godini ukupno u inostranstvu je ugovoreno radova vrednih 23,9 milijardi dinara (202 miliona evra) - najviše u Crnoj Gori, a slede Ruska Federacija, Nemačka, Uganda i Bugarska.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SRPSKI GRAĐEVINCI RADE PO CELOM SVETU Evo u kojim zemljama najviše

Izvor: Blic, 17.Jun.2019

Građevinari iz Srbije prošle godine su u inostranstvu ukupno izveli radove vredne 17,5 milijardi dinara, od čega je 8,6 milijardi izvedenih radova na zgradama, navodi se u prethodnim rezultatima koje je objavio Republički zavod za statistiku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.