NIJE ČAK NI BEOGRAD, A CENE KAO U CENTRU PRESTONICE: Šok cene stanova - u potkrovlju 2.000 evra po kvadratu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 15:25

NIJE ČAK NI BEOGRAD, A CENE KAO U CENTRU PRESTONICE: Šok cene stanova - u potkrovlju 2.000 evra po kvadratu! (FOTO)

Nekad su ljudi prodavali stanove u Beogradu kako bi za iste pare kupili duplo veće u Pančevu, a kakva je sutacija danas?

Epidemija visokih cena nekretnina širi se Srbijom i sve je teže pronaći pristojnu opciju za kupovinu. Kako je beogradski kvadrat sve skuplji, pomisao mnogih jeste Pančevo, koje je i dalje bliže centru Beograda nego neki njegovi delovi. Ipak, situacija možda nije onakva kakvu je neki pamte i zamišljaju, te smo bacili pogled na tržište malo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekskluzivnijih stanova i tu smo da podelimo svoja zapažanja.

Tokom svog istraživanja, ustanovili smo da se cena kvarata u pančevačkim stanovima uglavnom kreće od 1200 do 1600 evra, u zavisnosti od lokacije, tipa gradnje, grejanja i ostalih parametara.

Čim vidimo da je cena kvadrata ispod 1100 evra, to je odmah indikaotr za jedan od nekoliko scenarija: Stan daleko od centra grada, stan koji zahteva ogromna ulaganja, stan koji je u sastavu kuće ili dvorišni stan.

Ipak, te opcije nisu bile cilj našeg istraživanja. U našem fokusu su, ovog puta, bili oni stanovi sa najvišim cenama kvadrata, kako bismo čitaocima pokazali šta im kvadrat od 2000+ evra donosi u Pančevu.

Opcija po ovoj ceni i te kako ima i gotovo sve su smeštene ako ne u užem, onda u širem centru grada. Razlika u ceni između novogradnje i renovirane starogradnje je gotovo neprimetna.

Ipak, starogradnja je nekako rezervisana za najuži centar, te da bi se opravdala visoka cena, novogradnja, koja je nekoliko stotina metara udaljenija od gradskog trga, dolazi sa nizom dodatnih opcija poput energetskih pasoša, video nadzora, pametnog upravljanja kućnim aparatima i sl.

Neki prodavci idu i korak dalje, te pojačanu cenu opravdavaju potpuno nameštenim stanovima.

Nov nameštaj, zanimljive plafonjere i puno drvo recept su za ekstravagantnost, te će mnogi sa malo debljim novčanikom ići na ovu "paket aranžman" varijantu.

Pančevo i dalje važi za jedan od kulturnih centara Srbije, te ako ste u potrazi za malo mirnijim životom na svega 15-ak minuta kolima do centra Beograda, možda bi trebalo da razmislite ovom gradu.

U ovom tekstu obradili smo onaj najviši stupanj pančevačkih nekretnina, a u bliskoj budućnosti ćemo se baviti i tržištem srednje skupih i (uslovno) jeftinih nekretnina u ovom gradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.