NEMAČKA KOMPANIJA ZATVARA POGON U ČAČKU! Bez posla ostaje PREKO 100 radnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 18:31

NEMAČKA KOMPANIJA ZATVARA POGON U ČAČKU! Bez posla ostaje PREKO 100 radnika

Tužne vesti

Nemačka kompanija "Viland elektrik" saopštila je da će zatvoriti svoj proizvodni pogon u Čačku, zbog kontinuirane napetosti ekonomske situacije, u kombinaciji sa nesrazmerno visokim povećanjem operativnih i logističkih troškova.

Pogon u Čačku biće zatvoren do kraja maja, a bez posla će ostati 125 radnika.

- Veoma nam је žао što smo morali da donesemo ovako tešku odluku. Profesionalnost, kvalifikovanost i posvećenost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaposlenih u Srbiji nas је impresionirala od samog početka do danas - navodi se u saopštenju kompanije.

Nemačka kompanija je najavila da će zaposlenima, pored otpremnine, isplatiti i dodatni bonus za njihovu posvećenost i predanost poslu.

Kompanija „Viland elektrik“, koja se bavi proizvodnjom električnih instalacija namenjenih građevinarstvu, pokrenula je proizvodnju u Čačku 2018. godine sopstvenim sredstvima, bez subvencija Grada ili države.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.