Izvor: B92, 14.Jul.2023, 10:27

NBS opet povećala referentnu kamatu: Ima li tome kraja? VIDEO

Narodna banka Srbije povećala je juče referentnu kamatnu stopu na nivo od 6,5 odsto.

Građanima stižu pisma od banaka u kojima ih obaveštavaju o promeni kamate i povećanju rate.

Ima li ovome kraja? Kada će se završiti borba sa inflacijom?

"Svima koji imamo kredite raste rata i sve nas to zanima. Pozitivno u svemu ovome je da se zaustavila infalcija i krenula da pada, ali ne baš tom brzinom koju bismo želeli", kaže za TV Prva Vladimir Vasić, finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekspert.

"Mislim da je ovo 13. ili 14. put da se podiže referentna kamatna stopa, dakle postepeno, i to nam daje signal da smanjimo potrošnju kako bi se obuzdala inflacija", objašnjava Vasić.

Prema njegovim rečima, u nekim ranijim projekcijama smanjenje kamata i rata kredita očekivalo se krajem 2024. godine, ali s obzirom da je inflacija uporna, to bi moglo da sklizne u 2025. godinu.

Opširnije u video-prilogu TV Prva:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.