Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Dec.2022, 21:47

NBS donela odluke da se gradjanima produži rok otplate kredita

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je danas usvojila odluke koje omogućuju da banke restrukturiraju potraživanje gradjanima koji imaju poteškoća u otplati potrošačkog, gotovinskog ili drugog sličnog kredita na ročnost, za tri godine dužu u odnosu na važeće regulatorno rešenje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

ŠTA PODRAZUMEVAJU OLAKŠICE NBS ZA PREZADUŽENE GRAĐANE Ideja je da mesečna rata bude tolika da dužnik može da je plaća

Izvor: Blic, 09.Dec.2022, 15:33

Osim odluke o povećanju referentne kamatne stope na 5 odsto, Narodna banka Srbije je juče usvojila propise koji bi trebalo da olakšaju položaj dužnika koji imaju problem u otplati mesečnih rata. Novim propisima je NBS omogućila da se fizičkim licima restrukturira potraživanje po osnovu potrošačkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.