Izvor: B92, 18.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS će čuvati stabilnost cena

Beograd -- Narodna banka Srbije preduzeće sve mere iz svoje nadležnosti da održi stabilnost cena, kakvu Srbija nije imala poslednje 44 godine.

"Taj posao bi bio lakši da je budžet mnogo restriktivniji", ocenio je guverner centralne banke Radovan Jelašić na konfrenciji o podršci italijanske vlade malim i srednjim preduzećima. U predlogu budžeta nije naveden nijedan konkretan način šta će vlada preduzeti da se povećanje zarada u javnom sektoru neutrališe, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on i ponovio da će budžetski deficit biti 50 milijardi dinara.

"Uzimajući da će taj novac ući u sistem u drugoj polovini godine, to znači da će NBS biti primorana, ako primeti da se to preliva u inflaciju, da donese dodatne restriktivne mere", rekao je Jelašić.

Opširnije na biz-portalu B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.