NBS: Saglasnost oko Živkovića

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Saglasnost oko Živkovića



Prof. dr Milojko Arsić je zbog poslovnih planova koje ima za narednu godinu, odbio da prihvati poziv vladajuće koalicije i postane prvi čovek Saveta guvernera Narodne banke Srbije.


Zato su nadležni u Vladi, krajem prošle nedelje obavili razgovor sa prof. dr Boškom Živkovićem koji je, načelno, prihvatio da preuzme mesto prvog čoveka nekadašnjeg Saveta NBS ili, po novom zakonu, predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Prof. Boško Živković
redovan je profesor beogradskog Ekonomskog fakulteta, stručnjak za poslovne finansije, tržište kapitala i bankarstvo. Usavršavao se u Americi i Italiji. Bio je predsednik Komisije za hartije od vrednosti. Do 1995. godine radio je u konsultantskoj kući “Ces Mekon” kao istraživač, a kao konsultant je, kasnije, sarađivao s “Prajs Voter Haus Kupers” i UNDP. Član je Centra za liberalno-demokratske studije.

Da podsetimo, prvog čoveka Saveta guvernera NBS predlaže Odbor za finansije Skupštine Srbije. Izbor Živkovića moraće da sačeka da se okonča proces razrešenja dosadašnjeg predsednika Saveta NBS prof. dr Dejana Šoškića i njegovo postavljenje na mesto guvernera centralne banke.

Kako je ranije najavljeno, procedura izbora guvernera NBS započeće u utorak, početkom rasprave o predlogu predsednika Srbije da prvi čovek centralne banke postane dosadašnji predsednik Saveta NBS, prof. dr Dejan Šoškić.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.