Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2023, 15:45

NBS: Inflacija u oktobru jednocifrena, u skladu sa očekivanjima

Međugodišnja inflacija se u oktobru spustila na jednocifreni nivo i iznosila je 8,5 odsto, saopštila je danas Narodna banka Srbije pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku i navela da je ovakvo kretanje u skladu sa očekivanjima NBS. Smanjenju inflacije u oktobru je u najvećoj meri doprineo nastavak usporavanja rasta cena hrane, kao i cena proizvoda i usluga u okviru bazne inflacije, indeks potrošačkih cena po isključenju hrane, energije, alkohola i cigareta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NBS: Inflacija u oktobru 8,5 odsto, pad u skladu sa očekivanjima

Izvor: Blic, 13.Nov.2023

Međugodišnja inflacija se u oktobru spustila na jednocifreni nivo i iznosila je 8,5 odsto, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS) pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku i navela da je ovakvo kretanje u skladu sa očekivanjima NBS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.