NBS: Banke da uklone starosnu diskriminaciju

Izvor: S media, 14.Okt.2011, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Banke da uklone starosnu diskriminaciju

Narodna banka Srbije je danas preporučila poslovnim bankama da preispitaju i promene opšte uslove poslovanja.

Danas je održan sastankak u NBS sa predstavnicima banaka na kojem je ukazano da je praksa pojedinih banaka da neke bankarske usluge nisu dostupne starijim gradjanima nije u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije i Zakonom o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Ako ćeš da rađaš, ništa od posla

Dinar neće posrtati
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
NBS je saopštila da je preporučila poslovnim bankama da preispitaju i promene svoje odredbe o tome, uz uvažavanje odgovarajuće procene rizika, kao i da razmotre i mogućnost uvodjenja novih proizvoda, uključujući i proizvode dugoročnijeg karaktera.

Preporuke centralne banke, kako je istaknuto u saopštenju, "naišle su na pozitivnu reakciju prisutnih predstavnika banaka".

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS traži ukidanje starosne diskriminacije klijenata

Izvor: EMportal, 14.Okt.2011

Narodna banka Srbije (NBS) je danas preporučila poslovnim bankama da preispitaju i promene opšte uslove poslovanja, da bi otklonili starosnu diskriminaciju.

Nastavak na EMportal...

NBS: Kredite dati i penzionerima

Izvor: B92, 14.Okt.2011

Beograd -- Narodna banka Srbije je preporučila bankama da preispitaju i revidiraju uslove poslovanja, kako bi isključili starosnu diskriminaciju u pružanju usluga...Na današnjem sastanku u NBS sa predstavnicima banaka je ukazano da je praksa pojedinih banaka da neke bankarske usluge nisu dostupne...

Nastavak na B92...

NBS: Krediti i penzionerima

Izvor: RTS, 14.Okt.2011

Narodna banka Srbije preporučuje bankama da promene opšte uslove poslovanja i ukinu starosnu granicu,zbog koje stariji građani ne mogu da koriste mnoge bankarske usluge...Poslovnim bankama Narodna banka Srbije (NBS) preporučila je da preispitaju i promene opšte uslove poslovanja, da bi otklonili...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.