NASTAVLJA SE ISPLATA DRŽAVNE POMOĆI: Danas proverite svoje bankovne račune, evo ko dobija 20 EVRA

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021, 09:23

NASTAVLJA SE ISPLATA DRŽAVNE POMOĆI: Danas proverite svoje bankovne račune, evo ko dobija 20 EVRA

Ukupno će oko 5,8 miliona građana Srbije dobiti po 20 evra novčane pomoći države.

U Srbiji je u utorak, 7. decembra počela isplata 20 evra, kao deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima za umanjenje posledica virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Novac je najpre isplaćen penzionerima, primaocima novčane socijalne pomoći i štićenicima Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Danas, 8. decembra, novac će biti isplaćen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za 2.328.123 građana, a u četvrtak 9. decembra novac će dobiti još 1.729.707 građana Srbije.

Ukupno će oko 5,8 miliona građana Srbije dobiti po 20 evra novčane pomoći države.

Vlada Srbije je u februaru ove godine usvojila treći paket mera ekonomske pomoći, kojim je predviđena direktna novčana pomoć građanima i privredi.

Premijerka Srbije Ana Brnabić tada je rekla da je ukupna vrednost ekonomskog paketa 249 milijardi dinara (oko 2,5 milijardi evra).

- Ove godine građane smo pomogli sa 30 plus 30 evra, a u septembru smo isplatili i 50 evra na račune penzionera. Uplatili smo i 60 evra za nezaposlene - dodaje se u saopštenju.

Kako je ranije navedeno, zaposleni u zdravstvu, vojsci i socijalnim službama dobiće povećanje od oko osam odsto, a ostali oko sedam procenata što je u proseku oko 7,3 odsto.

To povećanje trebalo bi da stupi na snagu od januara naredne godine, a obuhvatalo bi sve zaposlene u javnom sektoru, njih oko pola miliona.

Penzionerima će dodatna jednokratna novčana pomoć od 20.000 dinara biti isplaćena u februaru. Penzioneri treba da očekuju i lineranu povišicu od 5 odsto i to povećanje bi trebalo da stupi na snagu od januara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KO DANAS DOBIJA 20 EVRA Na spisku je 2,3 miliona građana: U petak država nastavlja sa isplatom

Izvor: Blic, 08.Dec.2021

Danas se nastavlja isplata 20 evra državne pomoći na račune građana. Juče je novac isplaćen svim penzionerima, korisnicima socijalne pomoći i građanima koji izdržavaju zatvorsku kaznu. Danas će novac biti uplaćen na račune 2,3 miliona građana, a sutra na račune preostalih 1,75 miliona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.